Hulp na een abortus

Persoonlijke begeleiding bij het verwerken van een abortus of  afgebroken zwangerschap

Kwaliteit en deskundigheid

Kwaliteitsgeregistreerde therapeut (MSc.) mét expertise op het gebied van abortusverwerking.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Abortusbegeleiding wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Herken je dit?
Ik ben verdrietig maar het voelt alsof ik dat niet mag zijn.

Ik heb zelf deze keuze gemaakt en toch word ik soms ineens overvallen door verdriet en gemis. Is dat wel normaal?

Soms weet ik me geen raad met al mijn gevoelens.

Na het beëindigen van een zwangerschap kun je van alles voelen. Vaak zijn deze gevoelens tegenstrijdig en daardoor lastig en verwarrend.

Ik voel me futloos, somber en vermoeid.

Fysiek zijn vrouwen meestal snel hersteld na het afbreken van een zwangerschap. Maar rouwen kost veel energie. Daar kun je lang last van hebben. Misschien heb je wel gerichte hulp nodig.

Achteraf had ik misschien wel een andere keuze gemaakt.

Kiezen voor het afbreken van een zwangerschap is onder alle omstandigheden loodzwaar. De impact kan onverwachts zo groot zijn dat je kunt gaan twijfelen of je wel de juiste beslissing hebt genomen.

Uit angst voor oordelen en kwetsende opmerkingen spreek ik nauwelijks over mijn besluit.

Het is ingewikkeld als je niet open kunt zijn na zo’n heftige gebeurtenis. Zelfs bij een hechte band kan dit heel lastig zijn. Het kan je een eenzaam gevoel geven.

Onze relatie staat onder druk na het beëindigen van de zwangerschap.

Een ingrijpende beslissing en het daaropvolgende rouwproces hebben gevolgen voor je relatie. Vooral als je elkaar hierin niet altijd kunt volgen.

Wat goed dat je hier bent!

Hulp zoeken na een abortus of het beëindigen van een zwangerschap is voor de meeste vrouwen niet makkelijk. Door het grote taboe op abortus zijn er vaak gevoelens van schaamte en is er veel verborgen verdriet. Vrouwen hopen dat deze nare gevoelens vanzelf verminderen. Zij blijven maar door ploeteren vaak zonder dat anderen weten hoe ze zich écht voelen.

Maar een afgebroken zwangerschap is geen thema om mee aan te rommelen. De impact kan enorm groot zijn. Je kunt hierdoor uit balans raken en allerlei klachten ontwikkelen. Met passende hulp na een abortus kun je een hoop ellende in de toekomst voorkomen.

hulp na een abortus - Inge Vogelaar - Miskraamtranen
Hi, ik ben Inge!

Als therapeut (MSc.) heb ik mij gespecialiseerd in miskraam- en abortusbegeleiding. In mijn praktijk begeleid ik vrouwen na het verlies van hun zwangerschap. Ook vrouwen die de beslissing hebben genomen om hun zwangerschap te beëindigen, kunnen bij mij terecht. Soms is deze keuze gemaakt om medische redenen, veel vaker om sociale redenen.  

Ik ben geen voor,- of tegenstander van het afbreken van een zwangerschap. In de begeleiding gaat het over jou en dat jij op je werk goed kunt functioneren, dat je lekker in je vel zit en weer kunt genieten van het leven.

Er is weinig hulp voor vrouwen na een abortus. Het taboe dat op dit thema rust is nog ontzettend groot, ook bij zorgverleners. Daarnaast is er veel verborgen verdriet. Vooral na het beëindigen van een zwangerschap om sociale redenen. 

Dat moet én kan anders! Het belang van de juiste begeleiding is groot. Daarom specialiseerde ik me in het begeleiden van vrouwen en hun partner na een miskraam, stilgeboorte of abortus. Zodat er een plek is waar jij heen kunt om aandacht aan jouw verlies te geven en de stilte te verbreken.  

Hulp na een abortus bij Miskraamtranen

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De zware periode na het beëindigen van een zwangerschap maakt je extra kwetsbaar voor allerlei klachten. Met mijn kennis kan ik je in deze moeilijke tijd begeleiden. Ik maak gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, inzichtgevende opdrachten en verhelderende gesprekken. Ik begeleid vrouwen en hun partner na het afbreken van een zwangerschap om medische redenen of om sociale redenen. Het maakt hierbij niet uit of je verlies een paar weken, maanden of misschien al jaren geleden is. 

 

Dit levert hulp na een abortus jou op

N

Je kunt spreken over jouw verdriet en het gemis, waardoor je je niet meer zo eenzaam hierin voelt.

N

Je kunt beter omgaan met de reacties die je krijgt uit je omgeving.

N

Een nieuwe balans in de relatie tussen jou en je partner. Jullie begrijpen elkaars rouwproces beter.

N

Lichamelijke klachten verdwijnen naar de achtergrond. Je hebt meer energie voor werk, sociale contacten, sport en vrije tijd.

N

Je ervaart ontspanning in je lichaam. Waardoor je met rust en vertrouwen naar de toekomst kunt kijken.

€475,-

Hulp na een abortus

Traject van 5 sessies

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een traject van 5 sessies abortusbegeleiding. Je investering bedraagt €475,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €550,- inclusief BTW.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Wat ik voor anderen kon betekenen…

“Onze gesprekken zijn een opening geweest voor vele gesprekken met mijn partner, vrienden en familie. Ik heb het idee dat alles nu op zijn plek valt en ik alle ruimte heb om te voelen wat ik een tijd lang heb weggedrukt. Hartelijk dank voor je inzichten en hulp bij het openen van alle deuren!”

Simone

Zoek jij hulp na een abortus?

Vraag jij je af of mijn abortusbegeleiding iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen? Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

Miskraamtranen Contact

Pin It on Pinterest