Therapeut en miskraamcoach Inge Vogelaar

Hi, ik ben Inge!

Ruim 20 jaar heb ik als oefentherapeut gewerkt. In die tijd zag ik als bekkenoefentherapeut, veel vrouwen die stress ervaarden in het (aankomende) moederschap. Deze vrouwen hadden eigenlijk meer begeleiding nodig dan ik als paramedicus kon bieden. Maar een afspraak bij een psycholoog vonden ze vaak te ver gaan.

Daarom besloot ik zelf een opleiding te volgen om deze (aanstaande) moeders naast fysieke zorg óók mentale ondersteuning te kunnen bieden. Deskundige en toegankelijke begeleiding voor vrouwen bij wie zwanger zijn of het moederschap om wat voor reden dan ook niet liep zoals gehoopt of verwacht.   

Inge Vogelaar, therapeut en miskraamcoach
En toen werd ik zelf zwanger…

De zwangerschap waar ik zo naar uitgekeken had, liep helemaal anders dan ik had verwacht. Ik verloor mijn eerste kindje na 22 weken zwangerschap. Later kreeg ik ook een miskraam met 9 weken.

Als therapeut en ervaringsdeskundige van pril en laat zwangerschapsverlies verbaasde het me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor ouders die tijdens de zwangerschap een kindje verloren. Ik voelde me eenzaam alsof ik de enige was die moeite had om het leven weer op te pakken na zo’n verdrietige ervaring.

Miskraamtranen

Het roer moest om! De aandacht en zorg voor (aanstaande) moeders is groot. Maar na zwangerschapsverlies is er weinig professionele hulp waar je op kunt terugvallen. Ik specialiseerde me in het ondersteunen van vrouwen en hun partner na (herhaalde) miskramen en babyverlies. Nu begeleid ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.

Met laagdrempelige hulp binnen een overzichtelijk en kortdurend traject waarin ik al mijn kennis en ervaring deel, heb ik inmiddels tal van vrouwen mogen ondersteunen in een verdrietige en kwetsbare periode van hun leven. Geen zware, intensieve therapie maar een nuchtere aanpak en praktische begeleiding. Een steuntje in de rug voor vrouwen die in het begin of later in de zwangerschap hun kindje verloren.

Het is mooi om te zien dat zij de balans in hun leven weer terug hebben gevonden. Want ik geloof erin dat je weer gelukkig kunt worden, ook als je zwangerschap anders is gegaan dan je had verwacht en gehoopt. Vaak zelfs met meer vertrouwen en sterker dan ooit.

Opleidingen en relevante trainingen
 • EMDR basisopleiding i.o. – BivT – 2023
 • Coaching bij babyverlies – De babyverlies academie – 2022
 • Slaapoefentherapie – Meditrainer – 2022
 • Houd me vast trainer – Stichting EFT Nederland – 2020
 • Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk – Miskraambegeleiding Nederland – 2019
 • Relatietherapeut – Stichting EFT Nederland – 2015
 • Master of Science (MSc.), Gestaltpsychotherapy – Middlesex University London – 2008
 • Post HBO – Gestalttherapie opleiding – Nederlandse Stichting Gestalt Amsterdam – 2008
 • Post HBO – Gestaltmethodiek opleiding – Nederlandse Stichting Gestalt Amsterdam – 2006
 • HBO – Oefentherapie Mensendieck – Hogeschool van Amsterdam – 2002
Kwaliteitsregistraties
 • Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP) 2021 – 2026
 • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) 2022 – 2027

Door te voldoen aan de wettelijk gestelde kwaliteitseisen wordt mijn begeleiding (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Cas Oorthuyskade 192

1087 BB Amsterdam

 

06 50 96 94 22

inge@miskraamtranen.nl  

KVK 37152584

AGB-code 90034501

RBCZ 901131R

NVAGT 1877

AGB-code 07999090

KP 59904545293

Pin It on Pinterest