Miskraamcoach Inge Vogelaar

Hi, ik ben Inge!

Miskraamcoach, bekkenoefentherapeut, partner en moeder van Mijs* (’10), Liz (’11) en Siem (’13). Nadat ik afstudeerde als oefentherapeut werkte ik veel met (aanstaande) moeders. Als bekkenoefentherapeut zie ik zwangere vrouwen en prille moeders met lichamelijke klachten. Vaak vrouwen die eigenlijk wat meer psychische begeleiding nodig hebben dan ik als oefentherapeut kan bieden. Ik besloot een masterstudie gestaltpsychotherapie te gaan doen. Over het onderwerp van mijn thesis hoefde ik niet lang na te denken. Ik schreef mijn thesis over vrouwen die geen roze wolk ervaren in het moederschap.

Twee jaar na mijn afstuderen werd ik zelf zwanger. Helaas begon ook mijn roze wolk behoorlijk te donderen. In 2010 verloor ik mijn eerste kindje, Mijs, na ruim 22 weken zwanger te zijn geweest. Na een spannende zwangerschap, die eindeloos leek te duren, werd ruim een jaar later Liz geboren. Daarna ging het opnieuw mis; ik kreeg een miskraam na 9 weken zwangerschap. Tot slot werd mijn zoon in de zomer van 2013 geboren.

Miskraamcoach Inge Vogelaar

Miskraamcoach

Na mijn verlieservaringen en vanuit mijn werk als therapeut begon ik me steeds meer te interesseren voor begeleiding na zwangerschapsverlies. Het verbaasde me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor ouders die tijdens de zwangerschap een kindje verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar na zwangerschapsverlies is er weinig hulp waar je op kunt terugvallen. 

Dat moet en kan anders! Ik specialiseerde me in het ondersteunen van vrouwen en hun partner na zwangerschapsverlies. Als gecertificeerd miskraamcoach begeleid ik hen nu op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad. 

Mijn missie als miskraamcoach:

Vrouwen en hun partner, deskundige begeleiding bieden na het verlies van hun kindje tijdens de zwangerschap.

Miskraamcoach bij Miskraamtranen

Kraamtranen zijn de tranen die rollen over je wangen in de eerste periode na de bevalling. Meestal duurt dit verschijnsel een paar weken en gaat dan vanzelf weer voorbij. Maar soms lijkt het verdriet en de somberheid niet over te gaan. Datzelfde zie ik ook bij vrouwen na een miskraam, stilgeboorte of abortus. De impact van zwangerschapsverlies kan groot zijn en de en de emoties heftiger dan verwacht. 

Naast mijn werk als therapeut voor vrouwen die de balans kwijt zijn geraakt in hun nieuwe leven mét een kindje, ondersteun ik nu dus ook vrouwen die hun leven moeten oppakken zónder een kindje. Miskraamtranen is er voor deze vrouwen (en hun partner). Geen zware therapie maar deskundige begeleiding voor vrouwen die na een verdrietige ervaring een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

miskraamcoach en therapeut Inge Vogelaar

Opleidingen en relevante trainingen

  • Coaching bij babyverlies – De babyverlies academie – 2022
  • Slaapoefentherapie – Meditrainer – 2022
  • Houd me vast trainer – Stichting EFT Nederland – 2020
  • Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk – Miskraambegeleiding Nederland – 2019
  • Relatietherapeut – Stichting EFT Nederland – 2015
  • Master of Science (MSc.), Gestaltpsychotherapy – Middlesex University London – 2008
  • Post HBO – Gestalttherapie opleiding – Nederlandse Stichting Gestalt Amsterdam – 2008
  • Post HBO – Gestaltmethodiek opleiding – Nederlandse Stichting Gestalt Amsterdam – 2006
  • HBO – Oefentherapie Mensendieck – Hogeschool van Amsterdam – 2002

Cas Oorthuyskade 192

1087 BB Amsterdam

 

06 50 96 94 22

Hulp na verlies gesprek

KVK: 37152584

RBCZ: 901131R

KP: 59904545293

AGB-code gestalttherapeut: 90034501

AGB-code oefentherapeut: 07999090

gecertificeerd miskraam- en abortuscoach

Pin It on Pinterest