Onvervulde kinderwens

Begeleiding bij onvervulde (secundaire) kinderwens of ongewenste kinderloosheid

Vergoeding door zorgverzekeraar

Hulp bij een onvervulde kinderwens wordt vaak deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Kwaliteit en deskundigheid

Kwaliteitsgeregistreerde therapeut (MSc.) mét expertise op het gebied van vruchtbaarheidsproblemen.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Als je kinderwens onvervuld blijft

Kinderen krijgen leek altijd heel vanzelfsprekend. De een na de ander wordt ‘snel’ zwanger en je ging ervan uit dat dat bij jou niet anders zou zijn. Maar onverwacht blijft een zwangerschap uit. Jij en je partner zijn overvallen door vruchtbaarheidsproblemen met bijbehorende gevoelens van angst, stress en verdriet. Je voelt je leeg van binnen en tegelijkertijd vol van verlangen naar een kindje in jouw leven. 

De impact van een (nog) onvervulde kinderwens is groot. Je herkent jezelf niet meer terug en dat heeft invloed op alle facetten van je leven. Je weet even niet zo goed hoe je hiermee om moet gaan. Dat betekent niet dat je iets niet goed doet of dat er iets mis met je is. Het betekent alleen dat je een steuntje in de rug kunt gebruiken.

Herken je dit?
Jij voelt je biologische klok oorverdovend hard tikken.

Weer een jaartje ouder. De tijd tikt door maar het krijgen van een kindje blijft uit. Jouw kinderwens wordt dringender en neemt steeds meer ruimte in. 

Voortdurend leven in angst en onzekerheid breekt je op.

Vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan is zwaar en vraagt veel van je. Het heeft impact op je lichaam, eigenwaarde, relatie, toekomstbeeld en mentale welzijn.   

Spierspanning en stress zet zich vast in je lichaam.

Door tegenslagen als niet succesvolle terugplaatsingen of miskramen zet de stress en spierspanning zich vast in je lijf. Het voelt alsof je de regie over je lichaam kwijtraakt.

Je partner en jij zijn door jullie onvervulde kinderwens langzaam uit elkaar gegroeid.

Meningsverschillen, verhitte discussies, conflicten, weinig of geen seks, verwijten over en weer. De onvervulde kinderwens laat sporen achten in jullie liefdesleven. 

De mensen in jouw omgeving hebben geen idee hoe ze om moeten gaan met jouw onvervulde kinderwens.

Vrienden, familie en collega’s weten niet wat ze moeten zeggen en vervallen, ondanks hun beste intenties toch snel in pijnlijke en onbeholpen opmerkingen.

Alles lijkt minder kleur te hebben.

Je hebt  weinig zin om ‘leuke’ dingen te doen met je partner, familie of vrienden. En als je dan wel gaat, kun je er niet echt van genieten.

Miskraambegeleiding - Inge Vogelaar - Miskraamtranen
Hi, ik ben Inge!

Net als jij, weet ik dat een (nog) onvervulde kinderwens een aanzienlijke impact heeft op allerlei facetten in je leven. Ik werd wel zwanger maar zwanger blijven was voor mij niet vanzelfsprekend en verloor 2 zwangerschappen: mijn eerste kindje verloor ik na 22 weken en mijn derde zwangerschap eindigde na 9 weken.

Het verbaast me hoe weinig hulp en kennis er bestaat voor ouders waarbij zwanger worden of zwanger blijven niet gaat zoals verwacht of gehoopt. De medische zorg voor vrouwen in een fertiliteitstraject is groot. Maar op het mentale en emotionele vlak is er weinig hulp waar je op kunt terugvallen.

Dat moet én kan anders! Ik specialiseerde me in het begeleiden van vrouwen en hun partner na zwangerschapsverlies of bij vruchtbaarheidsproblemen. Nu ondersteun ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.

Begeleiding bij een onvervulde kinderwens

In mijn begeleidingstraject krijg je concrete handvatten om beter met stress en verdriet om te gaan. Leer je hoe je kunt omgaan met emoties, rouw en verlies. Want op welke manier houd je je staande in een wereld die er zo anders uitziet dan je had verwacht en gehoopt? Hoe reageer je op onbegrip? Hoe ga je om met pijnlijke opmerkingen? Hoe zorg je ervoor dat je weer kunt genieten en naar de toekomst durft te kijken?

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De moeilijke periode tijdens een fertiliteitstraject en de tegenslagen die daarbij komen, maken je extra kwetsbaar voor allerlei klachten. Ik ondersteun je bij alles wat je tegenkomt voor, tijdens en na fertiliteitstrajecten. Hierbij maak ik gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, inzichtgevende opdrachten en verhelderende gesprekken. Het maakt niet uit of je (secundaire) kinderwens (nog) onvervuld is of dat je definitief afscheid hebt moeten nemen van een leven met kinderen.

 

Hoe zou het voor je zijn als…

Je de kracht weer kunt voelen die je nodig hebt om je leven op de rails te krijgen en jezelf terug te vinden.

Je begrijpt wat verdriet psychisch en lichamelijk allemaal met je doet en je daarin goed voor jezelf kunt zorgen.

De relatie met je partner verstrekt omdat jullie elkaar beter begrijpen en je kunt aangeven wat je nodig hebt, zonder je daarover bezwaard te voelen.

Beangstigende gedachten over de toekomst niet langer je leven beheersen. Maar dat je met rust en vertrouwen vooruit kunt kijken.   

Ik spreek veel vrouwen die hulp zoeken bij hun (nog) onvervulde kinderwens niet makkelijk vonden. Zij blijven maar door ploeteren en gunnen zichzelf geen tijd om stil te staan bij de invloed op verschillende aspecten van hun leven. Of ze denken dat het vanzelf wel beter zal gaan. Het gewone leven dendert door en je wordt geacht daar gewoon aan mee te blijven doen. Maar de impact van vruchtbaarheidsproblemen is op de meeste vrouwen groot, soms zelfs traumatisch. Er is vaak nauwelijks erkenning terwijl het een van de pijnlijkste en moeilijkste ervaringen van hun leven is. Dat maakt het een eenzaam proces. Vaak zonder dat anderen weten hoe ze zich écht voelen.

In de omgeving horen ze vaak pijnlijke en kwetsende opmerkingen als: ‘Zal ik het eens voordoen?’ en ‘Kinderen hebben is ook niet altijd fantastisch’. Maar ook: ‘Laat het los, dan ben je zo zwanger’ of ‘Hoe kun je verdriet hebben om iets wat je niet hebt gekend?’ Je hebt juist steun nodig maar door deze opmerkingen voel je je eenzaam en onbegrepen. Het verdriet wordt niet minder maar verwarring, onzekerheid, schuld- en schaamtegevoelens worden alleen maar groter.

Gun jij het jezelf om stil te staan bij de impact van de (nog) onvervulde kinderwens op je leven?

Het is ontzettend belangrijk dat je stilstaat bij alles wat je tegenkomt bij een onvervulde kinderwens of ongewenste kinderloosheid en de tijd neemt om met al die intense gevoelens om te gaan. Dat gaat niet vanzelf. Het is heel hard werken.

Juist het doorleven van dit verdriet en alle emoties die daarbij komen, zorgen ervoor dat je je weer lichter voelt en gelukkig kunt worden. Dat je de regie over je leven weer terug kunt pakken. Het is heel normaal om hier hulp bij te zoeken. Je hoeft dit niet alleen te doen.

Het doel van dit traject is om meer rust in je hoofd te krijgen en een goede balans te vinden tussen omgaan met het verdriet en het geven van een nieuwe richting in je leven.

Aan het einde van dit traject:

Heb je meer grip op jouw negatieve emoties en gedachten.

Kun je beter omgaan met angst, spanning en tegenslag

Heb je meer energie en kun je weer genieten van leuke dingen in je leven.

Is de spierspanning in je lichaam duidelijk verminderd. Je durft weer te voelen!

Overvalt het verdriet je minder vaak en kun je er beter mee omgaan als dit wel gebeurd.

Sta je weer aan het roer van je eigen leven en durf je weer in de toekomst te kijken.

Bij het onvervulde kinderwens begeleidingstraject krijg je…

Gedurende het traject mag je me mailen of appen als je vastloopt.

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering.

Geen standaard programma maar een traject op maat.

€570,-

Onvervulde kinderwensbegeleiding

Traject van 6 sessies

(6 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een traject van 6 sessies onvervulde kinderwens begeleiding. Je investering bedraagt €570,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €630,- inclusief BTW.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Wat ik voor anderen kon betekenen…

“Inge is een hele empathische vrouw die mij zag als unieke vrouw met persoonlijk verhaal en emoties. Zij kan ontzettend goed luisteren.

De sessies vonden online plaats i.v.m. mijn reisafstand. Ook via de computer had zij mijn non-verbale communicatie in beeld en heeft benoemd wat zij ziet. Dat heeft mij ontzettend geholpen in mijn traject.”

Jana

“Na mijn 2e miskraam ging ik op zoek naar hulp.
Ik koos voor jou vanwege het feit dat je ook een verlies hebt geleden. De click was er ook n.a.v. ons telefoongesprek.
Jouw aanpak vond ik ondersteunend, oprecht & soms ook direct/confronterend (en dat vond ik fijn)
Na het traject ervaar ik veel meer lucht en lichtheid, ook door de oefenen die je me suggereerde te doen
.”

Marlies

Is begeleiding bij een onvervulde kinderwens iets voor jou?

Misschien vraag je je af of het traject bij een onvervulde kinderwens iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

Miskraamtranen Contact

Pin It on Pinterest