Miskraambegeleiding in een 5 stappenprogramma

Krachtig herstellen van je miskraam

Kwaliteit en deskundigheid

Therapeut (MSc.) en gecertificeerd miskraamcoach

Vergoeding door zorgverzekeraar

Miskraambegeleiding wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Bewezen effectief!

Het 5 stappenprogramma heeft zich ruimschoots bewezen in de praktijk.

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Een miskraam verwerken uitstellen

Als je zwangerschap in verlies eindigt kan je dat als een mislukking zien, als falen. Het is zo anders gelopen dan dat je had gehoopt en verwacht. Aan deze verdrietige ervaring wil je zo min mogelijk terugdenken. Je praat nauwelijks over je verlies. Kraamvisites stel je uit. Je stort je op je werk of je gaat juist veel sporten. Het liefst vermijd je alles en iedereen die jou aan je verdriet doet herinneren. De herinneringen aan het verlies van je kindje heb je geparkeerd en dan kan best een tijdje goed gaan.

Helaas, je houdt jezelf voor de gek. Onbewust onderdruk jij je emoties en de negatieve gedachten over jezelf. Deze strategie kost veel energie en levert je op langere termijn juist meer spanning op. Nu een paar maanden of misschien zelfs jaren na het verlies van je zwangerschap breekt het je op. Het lukt je niet meer om te ontspannen. Je bent snel geïrriteerd, hebt last van vermoeidheid en bent onrustig. Je klachten beïnvloeden je dagelijks leven op een negatieve manier en dat wil je niet meer…

Herken je dit?

Al een tijdje laat jij niet zien hoe je je echt voelt. Diep van binnen ben je bezig met je miskraam en toch doe je alsof er niets met je aan de hand is. Want je wilt de mensen om je heen niet tot last zijn.

Twijfels over van alles, moeite met concentreren, onzekerheid over de toekomst, weinig vertrouwen in je lichaam, stress en angst  Je herkent jezelf niet meer terug uit de periode vóór de miskraam.

Je bent blij voor de zwangere vrouwen om je heen en tegelijkertijd ook zó jaloers. Zo zit je helemaal niet in elkaar maar omdat zij hebben wat jij ook zo graag wilt, heb je zoveel negatieve gevoelens.

Helaas worden jouw gevoelens vaak weggewuifd en gebagatelliseerd. Jij mist begrip van vrienden en familie en vind het heel moeilijk om hier mee om te gaan.

Jouw verlies is al even geleden en toch blijft de leegte zo voelbaar. Je mist het zwanger zijn heel erg en het verlangen naar een kindje om voor te zorgen is groter dan ooit.

Je hebt door allerlei omstandigheden nog niet echt de ruimte gehad om stil te staan bij je verlies. Toch voel je behoefte om op een bepaalde manier afscheid te nemen. Maar hoe?

Het verwerken van verdriet en verlies.

Sommige vrouwen herstellen fysiek heel snel terwijl andere vrouwen verbaasd zijn over hoe lang het duurt voordat ze zich lichamelijk weer volledig goed voelen. Voor de lichamelijk impact nemen vrouwen vaak ruimte om te herstellen. Maar verdriet heeft óók verzorging nodig.

De mentale impact van een miskraam wordt door de buitenwereld, maar ook door vrouwen zelf, vaak onderschat. Omdat het veelvuldig voorkomt (1 op 4) en er maar weinig over gesproken wordt, kun je het gevoel hebben dat je niet verdrietig mag zijn. Onbewust schakel je over op een natuurlijke overlevingsstrategie; het wegstoppen van deze nare, verdrietige ervaring en de daarbij behorende gevoelens en angsten. Het vermijden en negeren van je emoties kun je best een tijdje volhouden, maar uiteindelijk komen deze gevoelens toch nog naar de oppervlakte.

Hoe zou het voor je zijn als…

Je de kracht weer kunt voelen die je nodig hebt om je leven op de rails te krijgen en jezelf terug te vinden?

Je meer energie hebt voor sociale contacten en dat confrontaties met zwangere vrouwen je minder zwaar vallen?

Jouw masker af kan blijven en je daardoor de verbinding weer voelt met de mensen die dierbaar voor je zijn?

Je beter kunt omgaan met tegenstrijdige gevoelens en tegenslag zodat je niet steeds helemaal van de kaart bent?

Een miskraam is vaak veel ingrijpender dan vrouwen verwachten en soms komt dat verdriet pas maanden of jaren later naar boven.

Wil jij krachtig herstellen van je miskraam?

Dan is het 5 stappenprogramma iets voor jou. Het is een gestructureerd programma om je miskraam te verwerken. Waarbij ruime aandacht is voor jouw verhaal. Het maakt niet uit of jouw miskraam weken, maanden of zelfs al jaren geleden is. Je staat met aandacht stil bij dit verlies en het kan je helpen om ruimte te geven aan jouw gevoelens. Zodat je weer kunt functioneren in je dagelijks leven en je er thuis of op de werkvloer geen last meer van hebt.

Het doel van het 5 stappen programma is dat vrouwen krachtig herstellen na het verlies van hun zwangerschap en weer goed functioneren in alle facetten van hun dagelijks leven.

Aan het einde van het 5 stappenprogramma:

Ervaar jij meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam.

Heb je meer regie over het rouwproces na je miskraam.

Voel jij meer energie om te sporten en kun je steeds meer genieten van leuke dingen met vrienden, familie en je partner.

Heb je meer grip op je emoties en kun je beter omgaan met stress en tegenslag.

Kun je beter voelen waar je behoefte aan hebt en dit ook uitspreken. 

€647,-

Miskraambegeleiding in een 5 stappenprogramma

2 dagdelen en 1 sessie

(2 x 3 uur en 1 x 60 min)

Meld je nu aan en doorloop het bewezen 5 stappenprogramma! Je investering bedraagt €647,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Dit is inclusief werkboek, koffie/ thee en gratis parkeren tijdens de dagdelen.

Zo ziet het 5 stappenprogramma eruit:

j

Stap 1: Schets de situatie

We brengen kort en krachtig jouw situatie in kaart, zodat je snel helderheid hebt en direct aan je herstel kunt werken.

Stap 2: Voel de verbinding

Een belangrijke stap waarin je de verbinding aangaat met het kindje dat je bent verloren tijdens de zwangerschap.

Stap 3: Zie je gezin

Waar ben jij gebleven? Na deze stap voel jij je weer steviger staan als partner en als moeder. Zodat je gezin of relatie weer gezond functioneert.

Stap 4: Van rotgevoel naar rust

Verlies van een kindje kost veel energie. In deze stap leer je weer rust en ontspanning vinden na je miskraam.

Stap 5: Stap vol vertrouwen de toekomt in

Na deze stap, stap jij met vertrouwen in je jezelf de toekomst in. Zodat je je verder kunt ontwikkelen in je werk, relatie en als moeder.

l

Bonusstap: Schrijf de dag rond

Schrijven is een geweldige manier om jouw thema’s in kaart te brengen. Je ontdekt jouw patronen, leert reflecteren en krijgt een dieper inzicht in jezelf.

Wat ik voor anderen kon betekenen…

“Ik heb contact gezocht met Inge omdat ik het lastig vond om mijn zwangerschapsverlies te verwerken. Naast het verdriet, liep ik in het dagelijkse leven tegen meerdere factoren aan die mijn proces verstoorden. Inge heeft dankzij haar persoonlijke ervaring en haar kennis echt kunnen helpen en begeleiden bij het verwerken van het verlies. Inge luistert goed en heeft een fijne persoonlijkheid waar ik mij direct thuis en op mijn gemak voelde. Het verdriet om mijn zwangerschapsverlies is er natuurlijk nog steeds maar ik heb het dankzij Inge een dierbaar plekje kunnen geven.”

Dionne

“De eerste maanden van mijn zwangerschap na de miskraam heb ik als onzeker en zwaar ervaren, maar heb veel gehad aan de oefeningen die je me hebt gegeven. Dank voor je support en de oefeningen, het heeft erg geholpen.”

Elisa

Miskraam verwerken in een 5 stappenprogramma van Miriam van Kreij door Inge Vogelaar
Hi, ik ben Inge…

Als therapeut (MSc.) ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen na (herhaalde) miskramen en babyverlies. 

Deze verdieping komt niet zomaar uit de lucht vallen want naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik verloor 2 zwangerschappen: mijn eerste kindje verloor ik na 22 weken en mijn derde zwangerschap eindigde na 9 weken.

Het verbaasde me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor ouders die tijdens de zwangerschap een kindje verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar na zwangerschapsverlies is er weinig hulp waar je op kunt terugvallen. 

Wil jij krachtig herstellen van je miskraam?

Mijn ervaring is dat voor veel vrouwen de stap groot is om met het verwerken van hun miskraam aan de slag te gaan. Daarom vind ik het belangrijk dat je goed weet waar je aan begint en bied ik altijd gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit gesprek krijg jij de ruimte om je huidige situatie aan mij voor te leggen en al jouw vragen te stellen. Ik denk met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als de klik er is en we besluiten te starten, maken we een planning om de 5 stappen te doorlopen.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

Miskraamtranen Contact

Pin It on Pinterest