Miskraambegeleiding

Onverwacht uit verwachting

Vergoeding door zorgverzekeraar

Miskraambegeleiding wordt vaak deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Kwaliteit en deskundigheid

Kwaliteitsgeregistreerde therapeut (MSc.) mét expertise op het gebied van zwangerschapsverlies.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

De impact van een miskraam

Gelukkig in de liefde, een uitdagende baan, heerlijke vakanties, fijne sociale contacten en bovenal een goede gezondheid. Jij hebt alles wat je hartje begeerd. Maar toen kreeg je een miskraam. Jouw droom spatte als een zeepbel uit elkaar. Je voelt je leeg van binnen en tegelijkertijd vol van verlangen naar het prille leven dat maar zo kort bij je was. De strategie waarbij je een tandje bij zet om alsnog je doel te bereiken, werkt ineens niet meer. 

De impact van het verlies van je zwangerschap is groot. Je herkent jezelf niet meer terug en dat heeft invloed op alle facetten van je leven. Je weet even niet zo goed hoe je hiermee om moet gaan. Dat betekent niet dat je iets niet goed doet of dat er iets mis met je is. Het betekent alleen dat je een steuntje in de rug kunt gebruiken. 

Herken je dit?
Word jij soms ineens overvallen door heftige emoties?

Een vriendin die vertelt dat ze zwanger is, geboorteslingers voor een raam of het zien van een zwangere vrouw: Jij kan plotseling overweldigd raken door gevoelens van verdriet, boosheid, schuld en jaloezie.

Ben je snel boos of geïrriteerd?

Je merkt dat je prikkelbaar bent en snel boos. Je hebt er last van dat je snel geïrriteerd bent. Dit is heel vervelend!

Pech gehad, volgende keer beter!

Kop op en doorgaan! Vanuit je omgeving krijg je het gevoel dat het nu maar eens over moet zijn met je verdriet. Was het maar zo eenvoudig!

Ik voel me futloos, somber en kan nergens meer van genieten.

Een kindje verliezen in de zwangerschap kost veel energie. Je leeft op de automatische piloot en merkt dat je weinig puf hebt voor andere dingen naast het hoognodige. Zal dit overgaan?

Voel je je alleen in je verdriet, alsof niemand je begrijpt?

Familie en vrienden maken, vaak goedbedoeld, pijnlijke en kwetsende opmerkingen. Ook je partner en jij ervaren het verlies soms zo verschillend dat je je erg eenzaam voelt in je verdriet.

Ik doe het niet goed!

Hoe heeft het kunnen gebeuren? Wat heb ik verkeerd gedaan? Durf ik een volgende zwangerschap aan? Wat als het weer misgaat? Oh, ik ben zo onzeker en word gek van dat gepieker!

Miskraambegeleiding bij Miskraamtranen

In dit traject leer je wat rouwen is en hoe je dat doet na een miskraam. Welke manier van rouwen past bij jou? Hoe ga je om met al die intense emoties die je niet eerder voelde? Op welke manier houd je je staande in een wereld die blijft draaien? Hoe ga je om met clichés en pijnlijke opmerkingen? Wat zeg je als familie, vrienden of collega’s zwangerschapsaankondigingen doen?  

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De moeilijke periode na het verlies van een zwangerschap maakt je extra kwetsbaar voor allerlei klachten. Met mijn kennis kan ik je in deze verdrietige tijd begeleiden. Ik maak gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, inzichtgevende opdrachten en verhelderende gesprekken. Het maakt hierbij niet uit of je verlies een paar weken, maanden of misschien al jaren geleden is. 

 

Miskraambegeleiding - Inge Vogelaar - Miskraamtranen
Hi, ik ben Inge!

Net als jij, weet ik hoe het is om een miskraam te krijgen. Ik verloor 2 zwangerschappen: mijn eerste kindje verloor ik na 22 weken en mijn derde zwangerschap eindigde na 9 weken. 

Het verbaasde me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor ouders die een kindje verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar na een miskraam is er weinig hulp waar je op kunt terugvallen.

Dat moet én kan anders! Ik specialiseerde me in het begeleiden van vrouwen en hun partner na een miskraam of stilgeboorte. Nu ondersteun ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.

Hoe zou het voor je zijn als…

Je de kracht weer kunt voelen die je nodig hebt om je leven op de rails te krijgen en jezelf terug te vinden.

Je begrijpt wat verdriet psychisch en lichamelijk allemaal met je doet en je daarin goed voor jezelf kunt zorgen.

De relatie met je partner verstrekt omdat jullie elkaar beter begrijpen en je kunt aangeven wat je nodig hebt, zonder je daarover bezwaard te voelen.

Beangstigende gedachten over de toekomst niet langer je leven beheersen. Maar dat je met rust en vertrouwen vooruit kunt kijken.   

Ik spreek veel vrouwen die hulp zoeken na hun miskraam niet makkelijk vonden. Zij blijven maar doorploeteren en gunnen zichzelf geen tijd om stil te staan bij hun verlies. Of ze denken dat het vanzelf wel beter zal gaan. Het gewone leven dendert door en je wordt geacht daar al weer snel aan mee te doen. Maar de impact van een miskraam is op de meeste vrouwen groot. Er is vaak nauwelijks erkenning terwijl het een van de pijnlijkste of verdrietigste ervaringen van hun leven is. Dat maakt het een eenzaam proces. Vaak zonder dat anderen weten hoe ze zich écht voelen.

In de omgeving horen ze vaak pijnlijke en kwetsende opmerkingen als: ‘Gelukkig maar, anders had je een ongezond kindje gekregen’ en ‘Je weet in elk geval dat je zwanger kunt worden’. Maar ook: ‘Je had ook beter niet kunnen blijven sporten’ of ‘Laat het eens los, dan ben je zo weer zwanger’. Het verdriet wordt niet minder maar verwarring, onzekerheid, schuld- en schaamtegevoelens worden alleen maar groter.

Gun jij het jezelf om stil te staan bij de impact van het verdriet na je miskraam en de regie over je leven weer terug te pakken?

Je begint hoopvol aan een nieuwe levensfase en plotseling krijg je te maken met pijn, rouw, verdriet, schuld- en schaamtegevoelens. Zo’n ervaring is er niet een om mee aan te rommelen.

Het is ontzettend belangrijk dat je begrijpt hoe een rouwproces na een miskraam werkt en hoe je met alle intense gevoelens kunt omgaan. Juist het doorleven van dit verdriet en alle emoties die daarbij komen, zorgen ervoor dat je je weer lichter voelt en gelukkig kunt worden. Het is heel normaal om hier hulp bij te zoeken. Je hoeft dit niet alleen te doen.

Het doel van dit traject is dat vrouwen ondanks de ingrijpende verlieservaring ruimte nemen om te rouwen en weer op een positieve manier naar de toekomst kijken.

Aan het einde van dit traject:

Heb je meer grip op jouw rouwproces én op je emoties.

Kun je beter omgaan met angst, spanning en tegenslag

Heb je meer energie voor leuke dingen.

Heb je het vertrouwen in je lichaam terug.

Vallen de confrontaties met zwangere vrouwen je minder zwaar.

Kun jij beter aangeven wat je nodig hebt, zonder je daarover bezwaard te voelen.

Bij het Miskraambegeleidingstraject krijg je…

1 : 1 begeleiding in mijn praktijk of via beeldbellen.

Verdiepende opdrachten en passende adviezen, aangeboden op werkbladen.

Gedurende het traject mag je me mailen of appen als je vastloopt.

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering.

Geen standaard programma maar een traject op maat.

€475,-

Miskraambegeleiding

Traject van 5 sessies

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een traject van 5 sessies miskraambegeleiding. Je investering bedraagt €475,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €550,- inclusief BTW.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Wat ik voor anderen kon betekenen…

Ik kwam bij Inge terecht na 2 miskramen. Ik heb Inge gevonden via haar website. De omschrijving van hulp sprak mij direct aan en was op dat moment precies wat ik nodig had. Ik was op zoek naar specifieke begeleiding na meerdere miskramen.

De gesprekken met Inge waren prettig en gaven mij bevestiging dat het verdriet rondom deze miskramen normaal is. Het was fijn om zo open en eerlijk te kunnen zijn. Dit is iets wat ik op dat moment heb gemist in m’n omgeving.

Tijdens deze gesprekken heb ik van Inge handvatten gekregen om om te gaan met dit verdrietig en de verwerking van het verlies. Op dit moment ben ik opnieuw zwanger (al bijna 18 weken) en lijkt alles tot nu toe goed te gaan. Tijdens de laatste 2 gesprekken lag de focus vooral op zwanger na verlies en hoe je meer vertrouwen krijgt in jezelf, maar ook in het kindje.

Sacha

“Een paar weken na mijn miskraam zocht ik hulp omdat ik me somberder gingen voelen en ook regelmatig angstaanvallen had, terwijl ik die al een aantal jaren niet meer had gehad.
Inge was de enige die voor dit specifieke onderwerp hulp aanbood.
De begeleiding was niet zwaar. dat was fijn. Ook de open gespreksvorm maakte het gemakkelijker onderwerpen te delen.
De begeleiding heeft mij lucht en helderheid opgeleverd. En ook de wetenschap dat het niet raar was wat ik voelde en hier hulp voor zocht. Dat was heel fijn.”

Jacky

“I was looking for help after my second miscarriage, after all the medical results, and because I was extremely depressed.
I found you because a friend gave me your address after making some research on Google. She was looking for me for a woman, in ijburg and that was specialised in miscarriages. You take a lot of time to listen and at each session you present a list/ludiek game/method on a specific subject. I liked it.
The support brought me more peace and I feel less alone and guilty than before. It also gave me more strenght and confidence on my future journey…”

Anoniem

“Ik was in een erg gespannen en angstige staat van zijn toen ik de hulp van Inge inschakelde. Met een warme sfeer, tijd en ruimte kon ik goed terecht met datgene waar ik tegenaan liep. Ik wist zelf niet zo goed wat ik nodig had, maar Inge voelde dit goed aan. Het traject sloot aan bij mijn persoonlijke behoefte en heeft me echt verder geholpen.”

Anoniem

“Toen ik mijn derde miskraam (binnen ruim een half jaar) meemaakte ging ik op zoek naar hulp en omdat jij echt gespecialiseerd bent in miskraambegeleiding (en geen algemene psycholoog) koos ik voor jou.

Ik vond jouw begeleiding heel fijn! Een fijne afwisseling van informatie geven en een luisterend oor. Je wist ook op de juiste momenten een stilte te laten en me echt aan te zetten tot denken. Je hebt me ook fijn concreet geholpen met hele praktische tips.

Ik ben er nog niet, maar ik ben wel op de goede weg. Met dank aan jouw hulp!”

Petra

“Ik heb hulp gezocht op het moment dat ik merkte dat ik mijn emoties niet kwijt kon en ik daardoor niet meer goed kon slapen of functioneren
Ik voelde me erg eenzaam en onbegrepen, en de tekst op de website beschreef alles wat ik voelde en dacht.
De begeleiding bij jou vond ik fijn. Het voelde meteen vertrouwd. Je was duidelijk over wat ik kon verwachten en de hulp was praktisch. Verder was het fantastisch dat ik direct terecht kon.
Ik heb geleerd dat het verdriet er mag zijn en door het toe te laten, je er een weg in kunt vinden en het daardoor minder mijn dagelijks leven beïnvloed.”

Carlijn

Is miskraambegeleiding iets voor jou?

Misschien vraag je je af of miskraambegeleiding iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

Miskraamtranen Contact

Pin It on Pinterest