Miskraambegeleiding

Individuele begeleiding na het verliezen van je kindje tijdens de zwangerschap

Kwaliteit en deskundigheid

Als therapeut (MSc.) en gecertificeerd miskraambegeleider run ik al bijna 20 jaar mijn eigen praktijk.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Miskraambegeleiding wordt deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Herken je dit?
N
Word jij soms ineens overvallen door heftige emoties?

Een vriendin die vertelt dat ze zwanger is, geboorteslingers voor een raam of het zien van een zwangere vrouw: Jij kan plotseling overweldigd raken door gevoelens van verdriet, boosheid, schuld en jaloezie.

N
Ben je snel boos of geïrriteerd?

Je merkt dat je prikkelbaar bent en snel boos. Je hebt er last van dat je snel geïrriteerd bent. Dit is heel vervelend!

N
Pech gehad, volgende keer beter!

Kop op en doorgaan! Vanuit je omgeving krijg je het gevoel dat het nu maar eens over moet zijn met je verdriet. Was het maar zo eenvoudig!

N
Ik voel me futloos, somber en kan nergens meer van genieten.

Een kindje verliezen in de zwangerschap kost veel energie. Je leeft op de automatische piloot en merkt dat je weinig puf hebt voor andere dingen naast het hoognodige. Zal dit overgaan?

N
Voel je je alleen in je verdriet, alsof niemand je begrijpt?

Familie en vrienden maken, vaak goedbedoeld, pijnlijke en kwetsende opmerkingen. Ook je partner en jij ervaren het verlies soms zo verschillend dat je je erg eenzaam voelt in je verdriet.

N
Ik doe het niet goed!

Hoe heeft het kunnen gebeuren? Wat heb ik verkeerd gedaan? Durf ik een volgende zwangerschap aan? Wat als het weer misgaat? Oh, ik ben zo onzeker en word gek van dat gepieker!

Wat goed dat je hier bent!

Hulp zoeken na een miskraam, stilgeboorte of abortus is voor de meeste vrouwen niet makkelijk. Door gevoelens van schaamte, falen en in de hoop dat het vanzelf beter wordt, blijven zij maar door ploeteren. Vaak zonder dat anderen weten hoe ze zich écht voelen.

Maar zwangerschapsverlies is geen thema om mee aan te rommelen. De impact kan enorm groot zijn. Je kunt hierdoor uit balans raken en allerlei klachten ontwikkelen. Met miskraambegeleiding kun je een hoop ellende in de toekomst voorkomen.

Miskraamcoach Inge Vogelaar foto
Hi, ik ben Inge!

Therapeut, miskraamcoach en moeder. Net als jij, weet ik hoe verdrietig het is om een kindje te verliezen tijdens de zwangerschap. In 2010 verloor ik mijn dochtertje Mijs na een zwangerschap van ruim 22 weken. Deze ervaring was zó onwerkelijk, als een slechte droom. Ik was overweldigd door de heftigheid van mijn gevoelens en intens verdrietig.

Het verbaasde me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor ouders die een kindje verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar na zwangerschapsverlies is er weinig hulp waar je op kunt terugvallen.

Dat moet én kan anders! Ik specialiseerde me in het begeleiden van vrouwen en hun partner na een miskraam, stilgeboorte of abortus. Nu ondersteun ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad.

Miskraambegeleiding bij Miskraamtranen

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De moeilijke periode na het verlies van een zwangerschap maakt je extra kwetsbaar voor allerlei klachten. Met mijn kennis kan ik je in deze verdrietige tijd begeleiden. Ik maak gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, inzichtgevende opdrachten en verhelderende gesprekken. Het maakt hierbij niet uit of je verlies een paar weken, maanden of misschien al jaren geleden is. 

 

Dit levert miskraambegeleiding jou op

Je leert hoe rouwen werkt en begrijpt daardoor jouw reactie veel beter.

Hoe ga jij om met meningen van anderen? Kom jij voor jezelf op?

Jij vindt de balans weer terug zowel lichamelijk als emotioneel.

Energy up: Je pakt de structuur van jouw dagelijks leven weer op.

Piekers de baas! Je leert omgaan met piekeren.

Wat is voor jou belangrijk? Waar heb jij behoefte aan? Hoe zorg jij voor jezelf?

Je kunt weer beslissingen nemen die ervoor zorgen dat jij grip krijgt op jouw leven.

Jouw verlies vergeet je niet. Je leert er mee leven.

€400,-

Miskraambegeleiding

Traject van 5 sessies

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een traject van 5 sessies miskraambegeleiding. Je investering bedraagt €400,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Als je gedurende dit traject vragen hebt of je voelt je verdrietig, angstig of onzeker, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Misschien vraag je je af of miskraambegeleiding iets voor jou is of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik heel goed. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Tijdens dit telefonische consult van 30 minuten, denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

Miskraamtranen Contact

“Na een hele verdrietige periode heb ik de afspraken bij Inge als heel fijn, vrij en persoonlijk ervaren. Ik kreeg begrip en ondersteuning waardoor ook weer inzicht en vertrouwen. Ik ben er dankzij de afspraken stabieler en sterker uit gekomen, dus kan dit zeker aanraden.”

Melanie Bovenkerk

moeder van Aiden* en Ivy

“Inge heeft mij en mijn partner ontzettend goed geholpen in het verwerkingsproces van het verliezen van ons kindje. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar en ik wist dat mijn verhaal veilig zou zijn. Het was zo waardevol om met haar te kunnen praten, zonder het gevoel te hebben dat ik mijn woorden en gevoel moet filteren. Inge luistert, denkt mee, oordeelt niet en begrijpt.”

Serina

“Mijn hart was gebroken na meerdere miskramen. Dank voor je liefdevolle zorg en geduld. Ik voel me een stuk rustiger.”

Laura

Veelgestelde vragen
Heb ik recht op vergoeding?

Vanuit de aanvullende verzekering wordt bij de meeste zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoed. Gemiddeld is dat €40,- per sessie.

Check hier of je recht hebt op vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering.

Wordt miskraambegeleiding vergoed door mijn werkgever?

In veel gevallen zijn werkgevers of uitkerende instanties bereid de kosten voor miskraambegeleiding te vergoeden.

Zij doen dat:

  • vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget.
  • preventief, om te voorkomen dat je ziek wordt.
  • omdat begeleiding kan helpen om ziekteverzuim te verkorten.

Vraag deze opties na bij jouw werkgever of leidinggevende.

 

Heb je een wachtlijst?

Nee, er zijn geen lange wachttijden. Binnen 2 weken na je aanmelding plannen we een eerste afspraak en kunnen we starten.

Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts of verloskundige?

Voor mijn begeleiding heb je geen verwijzing nodig van je huisarts of verloskundige. Ik stel ook geen diagnose, die je later in je leven op een negatieve manier kan beïnvloeden.

Is miskraambegeleiding ook geschikt voor mannen?

Meestal gaat de aandacht na het verlies van een zwangerschap naar de vrouw. Zij is tenslotte degene die het fysiek moet doorstaan. We staan er echter vaak niet bij stil dat ook partners hun kindje verliezen en dat daar, ook bij hen, heftige emoties bij komen kijken.

Mannen kunnen bij mij begeleiding krijgen. Ik vind het belangrijk dat ook zij ruimte hebben voor emotionele ondersteuning.

Ik woon niet in de buurt is dat een probleem?

Mijn praktijk heeft 2 locaties. In Amsterdam IJburg en in Hoorn. Woon je verder weg of ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem! De sessies kunnen ook online via beeldbellen.

Zorg er wel voor dat we tijdens de online sessies ongestoord kunnen werken. 

Wat als ik niet genoeg heb aan 5 sessies?

In de meeste situaties zijn 5 sessies genoeg om je veel beter te voelen. Als je hulpvraag complexer is en we daardoor meer tijd nodig hebben, dan bestaat de mogelijkheid om de begeleiding met losse sessies te verlengen. Dit kan tegen gereduceerd tarief van €75,- per uur. 

Meld je aan voor miskraambegeleiding. Blijf niet langer aanmodderen maar kom in actie!

Pin It on Pinterest