Miskraambegeleiding

Individuele begeleiding na een miskraam, stilgeboorte of abortus

Kwaliteit en deskundigheid

Als therapeut (MSc.) en gecertificeerd miskraambegeleider run ik al bijna 20 jaar mijn eigen praktijk.

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Begeleiding op maat

Ik kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt en stem daar mijn behandeling op af: 100% maatwerk!

Vergoeding door zorgverzekeraar

Miskraambegeleiding wordt in de meeste gevallen deels vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering.

Herken je dit?
N
Word jij soms ineens overvallen door heftige emoties?

Een vriendin die vertelt dat ze zwanger is, geboorteslingers voor een raam of het zien van een zwangere vrouw: Jij kan plotseling overweldigd raken door gevoelens van verdriet, boosheid, schuld en jaloezie.

N
Ben je snel boos of geïrriteerd?

Je merkt dat je prikkelbaar bent en snel boos. Je hebt er last van dat je snel geïrriteerd bent. Dit is heel vervelend!

N
Pech gehad, volgende keer beter!

Kop op en doorgaan! Vanuit je omgeving krijg je het gevoel dat het nu maar eens over moet zijn met je verdriet. Was het maar zo eenvoudig!

N
Ik voel me futloos, somber en kan nergens meer van genieten.

Een kindje verliezen in de zwangerschap kost veel energie. Je leeft op de automatische piloot en merkt dat je weinig puf hebt voor andere dingen naast het hoognodige. Zal dit overgaan?

N
Voel je je alleen in je verdriet, alsof niemand je begrijpt?

Familie en vrienden maken, vaak goedbedoeld, pijnlijke en kwetsende opmerkingen. Ook je partner en jij ervaren het verlies soms zo verschillend dat je je erg eenzaam voelt in je verdriet.

N
Ik doe het niet goed!

Hoe heeft het kunnen gebeuren? Wat heb ik verkeerd gedaan? Durf ik een volgende zwangerschap aan? Wat als het weer misgaat? Oh, ik ben zo onzeker en word gek van dat gepieker!

Wat goed dat je hier bent!

Hulp zoeken na een miskraam, stilgeboorte of abortus is voor de meeste vrouwen niet makkelijk. Door gevoelens van schaamte, falen en in de hoop dat het vanzelf beter wordt, blijven zij maar door ploeteren. Vaak zonder dat anderen weten hoe ze zich écht voelen.

Maar zwangerschapsverlies is geen thema om mee aan te rommelen. De impact kan enorm groot zijn. Je kunt hierdoor uit balans raken en allerlei klachten ontwikkelen. Met miskraambegeleiding kun je een hoop ellende in de toekomst voorkomen.

Miskraamcoach Inge Vogelaar foto
Hi, ik ben Inge!

Therapeut, gecertificeerd miskraamcoach en moeder. Sinds 2003 run ik mijn eigen praktijk voor oefentherapie – en later ook – psychotherapie en relatietherapie. Net als jij weet ik hoe verdrietig het is om een kindje te verliezen tijdens de zwangerschap. In 2010 verloor ik mijn dochtertje Mijs na een zwangerschap van ruim 22 weken. Deze ervaring was zó onwerkelijk, als een slechte droom. Ik was overweldigd door de heftigheid van mijn gevoelens en intens verdrietig.

Als ik – met mijn therapeutische achtergrond – hier zo van schrok hoe moest dat dan zijn voor vrouwen die deze basis niet hadden. Het verbaasde me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor ouders die een kindje verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar na zwangerschapsverlies is er weinig hulp waar je op kunt terugvallen. 

Dat moet en kan anders! Ik specialiseerde me in het begeleiden van vrouwen en hun partner na een miskraam, stilgeboorte of abortus. Nu ondersteun ik hen op een manier zoals ik die destijds zelf graag had gehad. 

Miskraambegeleiding

Vanuit mijn oefentherapeutische en psychotherapeutische achtergrond kijk ik met een brede blik naar jouw lichamelijke én emotionele welzijn. De moeilijke periode na het verlies van een zwangerschap maakt je extra kwetsbaar voor allerlei klachten. Met mijn kennis kan ik je in deze verdrietige tijd begeleiden. Ik maak gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, inzichtgevende opdrachten en verhelderende gesprekken. Het maakt hierbij niet uit of je verlies een paar weken, maanden of misschien al jaren geleden is. 

 

Dit kun je verwachten van miskraambegeleiding bij Miskraamtranen

C

Je leert hoe rouwen werkt en begrijpt daardoor jouw reactie veel beter.

C

Hoe ga jij om met meningen van anderen? Kom jij voor jezelf op?

C

Jij vindt de balans weer terug zowel lichamelijk als emotioneel.

C

Energy up: Je pakt de structuur van jouw dagelijks leven weer op.

C

Piekers de baas! Je leert omgaan met piekeren.

C

Wat is voor jou belangrijk? Waar heb jij behoefte aan? Hoe zorg jij voor jezelf?

C

Je kunt weer beslissingen nemen die ervoor zorgen dat jij grip krijgt op jouw leven.

C

Jouw verlies vergeet je niet. Je leert er mee leven.

€130,- inclusief btw

Miskraambegeleiding

Enkele sessie

(90 minuten)

Meld je nu aan voor een enkele sessie miskraambegeleiding. Je investering bedraagt €130,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt. 

€400,- inclusief btw

Miskraambegeleiding

Traject van 5 sessies

(5 x 60 minuten)

Meld je nu aan voor een traject van 5 sessies miskraambegeleiding. Je investering bedraagt €400,- inclusief BTW. Een deel van deze kosten kun je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Misschien twijfel je nog of individuele miskraambegeleiding bij je past of wil je jouw situatie het liefst eerst aan mij voorleggen. Dat begrijp ik. Daarom bied ik altijd een kennismakingsgesprek aan, gratis en vrijblijvend.

Tijdens dit gesprek denk ik met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als er een klik is en we besluiten te starten, maken we op korte termijn een volgende afspraak.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

Miskraamtranen Contact

“Inge is een hele lieve betrokken therapeut die oog heeft voor al het verdriet en gemis wat komt kijken als je tijdens een zwangerschap een kindje verliest! Écht een therapeut met een gouden randje.”

Brenda Tiggeler

Therapeut en miskraamcoach, Elk Kind Doet Ertoe

Veelgestelde vragen
Heb ik recht op vergoeding?

Vanuit de aanvullende verzekering wordt bij de meeste zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoed. Gemiddeld is dat €40,- per sessie.

Check hier of je recht hebt op vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering.

Kan miskraambegeleiding vergoed worden door mijn werkgever?

In veel gevallen zijn werkgevers of uitkerende instanties bereid de kosten voor miskraambegeleiding te vergoeden.

Zij doen dat:

  • vanuit een persoonlijk ontwikkelingsbudget of opleidingsbudget.
  • preventief, om te voorkomen dat je ziek wordt.
  • omdat begeleiding kan helpen om ziekteverzuim te verkorten.

Vraag deze opties na bij jouw werkgever of leidinggevende.

 

Ik woon niet in de buurt is dat een probleem?

Mijn praktijk heeft 2 locaties. In Amsterdam IJburg en in Hoorn. Woon je verder weg of ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem! Ik werk ook via beeldbellen. 

Is mijn situatie wel ernstig genoeg?
Hoe kan het dat sommige vrouwen hun leven snel weer oppakken na een miskraam?

Meld je nu aan voor miskraambegeleiding!

Pin It on Pinterest