Relatietherapie na zwangerschapsverlies

Een miskraam, stilgeboorte of abortus en de gevolgen daarvan op je relatie.

Kwaliteit en deskundigheid

Naast mijn specialisatie op het gebied van zwangerschapsverlies ben ik ook relatietherapeut.

Bewezen en effectief!

EFT relatietherapie is goed onderzocht en heeft een hoger succespercentage dan andere vormen van relatietherapie.

Ondersteuning op maat

Ik kijk naar wat jullie nodig hebben en stem daar mijn begeleiding op af: 100% maatwerk!

Ik ken het verdriet!

De kennis vanuit mijn professionele achtergrond én mijn persoonlijke ervaring zet ik graag in om jullie te helpen.

Relatieproblemen na zwangerschapsverlies

Als jullie verlangen naar een kindje groot is, is het krijgen van een miskraam enorm verdrietig. Dromen en toekomstplannen storten door dit, vaak onverwachtse, verlies als een kaartenhuis in elkaar. Een kindje verliezen, vroeg of later, in de zwangerschap heeft hierdoor vaak een enorme emotionele impact. En niet alleen op jou. Ook de relatie met je partner wordt erdoor beïnvloed. Jullie hebben samen een kindje verloren maar allebei een eigen manier om daarmee om te gaan. Dat kan soms best ingewikkeld zijn en tot spanningen in jullie relatie leiden.

Herkennen jullie dit?
Verdriet van mijn partner

Je vindt het moeilijk om jouw partner zo verdrietig te zien. Je weet niet hoe je hem/haar kan troosten terwijl je zelf ook zo verdrietig bent.

Je hebt het gevoel dat je tekortschiet.

De spanning loopt op en kunnen dit niet oplossen. Kleine irritaties monden steeds vaker uit in conflicten of ijzige stiltes. Jullie raken langzaam verder van elkaar verwijderd.

Raak jij verlamd door al die gevoelens?

Het liefst stop je je gevoelens weg en doe je alsof er niet echt iets aan de hand is. Tot grote frustratie van je partner.

Iedereen verwerkt ingrijpende gebeurtenissen op zijn eigen manier.

Jullie gaan zo verschillend om met het verlies van jullie kindje en daardoor voel je je onbegrepen in je relatie.

Voel jij je afgewezen?

Je voelt je niet altijd begrepen door je partner. Dat geeft spanningen in jullie relatie. Je kunt niet meer genieten van intiem zijn met je partner.

Je voelt je eenzaam en verlaten

Het leven van je partner lijkt gewoon door te gaan. Jij voelt je daardoor alleen in je verdriet.

Gemis en verlies van verbondenheid

Je hebt het gevoel dat je niet echt contact met je partner kunt maken. Door ruzie te maken hoop je je geliefde weer te kunnen bereiken.

Er is geen ruimte meer voor leuke dingen

Wat goed dat je hier bent!

De meeste stellen zitten er niet op te wachten om bij een therapeut hun relatieproblemen op tafel te leggen. Maar wanneer jullie jezelf herkennen in de hierboven beschreven punten, dan is relatietherapie wat voor jullie. Jullie kunnen écht iets doen om moeilijkheden op te lossen en een sterkere band te voelen. Ik kan jullie begeleiden na het verlies van jullie kindje.

Miskraamcoach Inge Vogelaar foto
Hi, ik ben Inge!

Voordat wij het ziekenhuis verlieten na de stilgeboorte van ons eerste kindje, werden mijn partner en ik er meerdere malen op gewezen dat we relatietherapie konden krijgen als we dat nodig hadden. Het maakte ons onzeker. Zouden wij na het verlies van ons dochtertje ook elkaar gaan kwijtraken? Achteraf gezien was het onnodig belastend en stressvol in deze verdrietige periode.

Ik geloof niet dat het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap leidt tot meer relatiebreuken. Dat neemt niet weg dat je het samen moeilijk kunt hebben na zwangerschapsverlies. Struggles als verschillend omgaan met verdriet, meningsverschillen over een volgende zwangerschap en moeite met het zien van een verdrietige geliefde kunnen ingrijpend zijn in een periode waarin je het allebei moeilijk hebt.  

Relatietherapie na zwangerschapsverlies

In mijn praktijk gebruik ik Emotionally Focused Therapy (EFT). EFT is goed onderzocht, blijkt een bewezen, effectieve vorm van relatietherapie en heeft een hoog succespercentage. Deze methode helpt om jullie onderlinge band te herstellen of te verstevigen. Juist na zwangerschapsverlies heb je behoefte aan een veilige verbinding. Stellen die zich veilig voelen bij elkaar en een emotionele band hebben, zijn sterker, veerkrachtiger en herstellen sneller van lichamelijke en psychische klachten.

Je niet verbonden voelen, activeert het gevaarcentrum in ons brein (vecht, vlucht, bevries). Hierdoor ontstaan terugkerende conflicten en verminderde aandacht voor elkaar. Negatieve patronen die een voorloper kunnen zijn van relatieproblemen. Ik kan jullie helpen om deze negatieve spiraal te doorbreken. 

Emoties zijn de basis van EFT-relatietherapie. Wat speelt er bij jou? Wat speelt er bij je partner? Behoeften, verwachtingen en verlangens uitspreken en écht naar elkaar luisteren is een kunst. EFT-relatietherapie biedt ondersteuning en begeleiding, zodat er weer ruimte ontstaat om elkaar te zien en te horen. Om de binnenwereld van een ander te kunnen begrijpen, is open communicatie essentieel. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat stellen een moeilijke periode doormaken en hierdoor problemen ervaren.

 

 Met verhelderende gesprekken, duidelijke stappenplannen en praktische oefeningen leren jullie…

N

wat je van elkaar nodig hebt.

N

negatieve patronen herkennen in jullie relatie.

N

je eigen emotionele reacties herkennen en die van je partner.

N

terugkerende conflicten stoppen.

N

gesprekken voeren over jullie angsten en emoties.

N

hoe jullie je band kunnen versterken of verdiepen.

N

seksualiteit en intimiteit verbeteren.

N

wat nodig is om jullie liefde levend te houden.

€160,-

Relatietherapie na zwangerschapsverlies

1 sessie

(90 minuten)

Meld je nu aan voor een kort traject van 3 sessies samen met je partner. De investering van een enkele sessie samen met je partner  bedraagt €160,- inclusief BTW. In enkele gevallen vergoeden zorgverzekeraars een deel van de kosten voor relatietherapie vanuit de aanvullende verzekering.

Een afspraak in de avond is mogelijk. De kosten van het traject in de avonduren bedraagt €175,- inclusief BTW.

Relatietherapie EFT

“Wat zijn wij blij dat we de stap genomen hebben! Dank dat je ons geleerd hebt naar elkaar te luisteren.”

Coosje en Pieter

“We voerden steeds weer dezelfde discussies. Heel vervelend en energievretend. Na wikken en wegen toch de stap genomen om hulp in te schakelen. Dat was een goede zet. We hebben inzicht in onze negatieve patronen gekregen en de impact die dat heeft op de ander. Het heeft ons echt geholpen.”

Martijn en Emma

“Het liep niet zo lekker tussen ons na het verlies van ons dochtertje. We besloten een afspraak bij Inge te maken. Het was heel fijn om dingen tegen elkaar uit te spreken die we zonder begeleiding moeilijk of eng vonden.”

Bart en Lara

Relatieproblemen na zwangerschapsverlies?

Pin It on Pinterest