Miskraam verwerken in een 5 stappenprogramma

Eén dag volop aandacht voor het kindje dat jij bent verloren

Kwaliteit en deskundigheid

Therapeut (MSc.) en gecertificeerd miskraamcoach, opgeleid door Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland

Bewezen effectief!

Het miskraam verwerken 5 in een stappenprogramma heeft zich ruimschoots bewezen in de praktijk.

Professional en ervaringsdeskundige!

Ook ik ben 2 kindjes verloren tijdens mijn zwangerschappen. Mijn professionele kennis en persoonlijke ervaring zet ik graag in om jou te helpen.

Een miskraam verwerken uitstellen

Als je zwangerschap in verlies eindigt kan je dat als een mislukking zien, als falen. Het is zo anders gelopen dan dat je had gehoopt en verwacht. Aan deze verdrietige ervaring wil je zo min mogelijk terugdenken. Je praat nauwelijks over je verlies. Kraamvisites stel je uit. Je stort je op je werk of je gaat juist veel sporten. Het liefst vermijd je alles en iedereen die jou aan je verdriet doet herinneren. De herinneringen aan het verlies van je kindje heb je geparkeerd en dan kan best een tijdje goed gaan.

Helaas, je houdt jezelf voor de gek. Onbewust onderdruk jij je emoties en de negatieve gedachten over jezelf. Deze strategie kost veel energie en levert je op langere termijn juist meer spanning op. Nu een paar maanden of misschien zelfs jaren na het verlies van je zwangerschap breekt het je op. Het lukt je niet meer om te ontspannen. Je bent snel geïrriteerd, hebt last van vermoeidheid en bent onrustig. Je klachten beïnvloeden je dagelijks leven op een negatieve manier en dat wil je niet meer…     

Herken je dit?
Wil jij geen zeur zijn?

Je denkt dat het het beste is om maar gewoon door te gaan met je leven. Maar merkt dat je weinig energie hebt voor andere dingen naast je werk, relatie of gezin.

Heb jij het gevoel dat je gefaald hebt?

Voel jij je schuldig over het mislopen van je zwangerschap? Vraag jij je af of je iets gedaan hebt, of juist hebt nagelaten, waardoor je zwangerschap is misgegaan?

Jij wilt het vertrouwen in je lichaam terug.

Maar wantrouwen en angst staan je in de weg. Je voelde je zwanger en toch klopte het hartje niet meer. Hoe kun je de signalen van je lijf nu nog vertrouwen?

Jouw verlies is al een tijdje geleden en toch blijft het op de voorgrond.

Het verlies van een prille zwangerschap kan ingrijpend zijn. Misschien heb je de impact ervan onderschat. Vind je het lastig om jezelf tijd te geven omdat je niet als aansteller bekend wilt staan?

Vind jij babyshowers en kraambezoek ook zo lastig en vermijd je ze het liefst?

Het is confronterend voor je om vriendinnen zwanger te zien en kraamcadeautjes te kopen. Je bent blij voor hen maar gunt het jezelf ook zo!

Vind jij het moeilijk om over je verlieservaring te vertellen?

Helaas worden jouw gevoelens vaak weggewuifd en gebagatelliseerd. Jij mist begrip van vrienden en familie en vind het heel moeilijk om hier mee om te gaan.

Heb jij het gevoel dat je iets met je verlies moet doen maar je weet niet wat?

Dan is het miskraam verwerken in een 5 stappenprogramma iets voor jou. Het maakt niet uit of jouw miskraam weken, maanden of zelfs al jaren geleden is. Deze dag is heel geschikt na het verlies van een prille zwangerschap.

Dit programma is ontwikkeld door Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland. Het kan jou helpen om ruimte te geven aan jouw gevoelens. Zodat je weer kunt functioneren in je dagelijks leven en je er thuis of op de werkvloer geen last meer van hebt.

5 stappenprogramma miskraambegeleiding
Hi, ik ben Inge!

Miskraamcoach, therapeut en oprichter van Miskraamtranen. Sinds 2003 run ik mijn eigen praktijk voor oefentherapie – en later ook – psychotherapie en relatietherapie.

Naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik verloor 2 kindjes tijdens mijn zwangerschappen, na 22 weken en na 9 weken zwangerschap. Het verbaasde me hoe weinig hulp en kennis er bestond voor ouders die tijdens de zwangerschap een kindje verloren. De aandacht en zorg voor zwangere vrouwen is groot. Maar na zwangerschapsverlies is er weinig hulp waar je op kunt terugvallen. 

Dat moet én kan anders! Een paar jaar geleden besloot ik de opleiding tot miskraamcoach te volgen bij Miriam van Kreij, van Miskraambegeleiding Nederland.  Sindsdien begeleid ik met passie vrouwen die een kindje verloren, in individuele sessies en middels het 5 stappenprogramma. Een passende uitbreiding van mijn praktijk waarin ik (aanstaande) moeders begeleid die geen roze wolk ervaren.

Hulp bij het verwerken van jouw miskraam

De impact van een miskraam wordt door de buitenwereld, maar ook door vrouwen zelf, vaak onderschat. Omdat het veelvuldig voorkomt (1 op 4) en er maar weinig over gesproken wordt, kun je het gevoel hebben dat je niet verdrietig mag zijn. Onbewust schakel je over op een natuurlijke overlevingsstrategie; het wegstoppen van deze nare, verdrietige ervaring en de daarbij behorende gevoelens en angsten. Het vermijden en negeren van je emoties kun je best een tijdje volhouden, maar uiteindelijk komen deze gevoelens toch nog naar de oppervlakte.

Een miskraam verwerken in 5 stappen (+ bonusstap)

j

Stap 1: Schets de situatie

We brengen kort en krachtig jouw situatie in kaart, zodat je snel helderheid hebt en direct aan je herstel kunt werken.

Stap 2: Voel de verbinding

Een belangrijke stap waarin je de verbinding aangaat met het kindje dat je bent verloren tijdens de zwangerschap.

Stap 3: Zie je gezin

Waar ben jij gebleven? Na deze stap voel jij je weer steviger staan als partner en als moeder. Zodat je gezin of relatie weer gezond functioneert.

Stap 4: Van rotgevoel naar rust

Verlies van een kindje kost veel energie. In deze stap leer je weer rust en ontspanning vinden na je miskraam.

Stap 5: Stap vol vertrouwen de toekomt in

Na deze stap, stap jij met vertrouwen in je jezelf de toekomst in. Zodat je je verder kunt ontwikkelen in je werk, relatie en als moeder.

l

Bonusstap: Schrijf de dag rond

Schrijven is een geweldige manier om jouw thema’s in kaart te brengen. Je ontdekt jouw patronen, leert reflecteren en krijgt een dieper inzicht in jezelf.

Na het volgen van de 5 stappen:

✔ Ervaar je meer rust in je hoofd.

✔ Heb je een gevoel van vertrouwen in de jezelf, je lichaam en een (eventuele) volgende zwangerschap.

✔ Kun je weer genieten van je leven, ook van de kleine dingen.

✔ Pak jij je dagelijkse bezigheden weer op en heb je weer energie voor andere dingen zoals werk, sporten en vrienden.

€600,-

Miskraam verwerken in een 5 stappenprogramma

1 dag

(10:00 – 16:00)

Meld je nu aan en doorloop het bewezen 5 stappenprogramma! Je investering bedraagt €600,- inclusief BTW.

Dit is inclusief werkboek, gezonde lunch en gratis parkeren.

Je partner mag gratis mee.

Wil jij vrijblijvend kennismaken?

Mijn ervaring is dat voor veel vrouwen de stap om hulp te vragen groot is. Daarom vind ik het belangrijk dat je goed weet waar je aan begint en bied ik altijd een kennismakingsgesprek aan. 

Tijdens dit gesprek krijg jij de ruimte om je huidige situatie aan mij voor te leggen en al jouw vragen te stellen. Ik denk met je mee en kijk of ik iets voor je kan betekenen. Als de klik er is en we besluiten te starten, plannen we op korte termijn een dag om de stappen te doorlopen.

Het is heel eenvoudig! Met één druk op onderstaande knop plan jij binnen 1 minuut een afspraak in, in mijn agenda. Vervolgens neem ik op de afgesproken dag en tijd contact met jou op.

Miskraamtranen Contact
Veelgestelde vragen
Heb ik recht op vergoeding?

Check hier of je recht hebt op vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering.

Locatie

Mijn praktijk is gevestigd in Amsterdam (IJburg). 

Is mijn situatie wel ernstig genoeg?

Je miskraam verwerken in een 5 stappenprogramma?

Pin It on Pinterest